Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (72)

Zoraď podľa:

Morčacie tyčinky & avokádový dip
Nakŕmte srdce aj mozog s avokádom a udržíte si zdravie do vysokého veku

Avokádo obsahuje množstvo zdravých tukov priaznivých pre srdce, vitamín E a je zdrojom glutathionu- antioxidantu, ktorý chráni mozgové bunky pred poškodením.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

Na morčacie tyčinky

čerstvá strúhanka z 3 rožkov
80 g nastrúhaného parmezánu
2 PL sušeného oregána
2 PL sušeného tymianu
2 PL údenej mletej červenej papriky
soľ a mleté čierne korenie
1 kg morčacích pŕs nakrájaných na hrubšie "rezance"
2- 3 vajíčka

Na DIP

1 avokádo
1/2 manga
šťava z 1 limetky
150 -200 ml kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
soľ podľa chuti

Príloha
zmes šalátových listov
cherry paradajky

Pracovný postup

Predhrejte rúru na 220 stupňov. Strúhanku zmiešajte s bylinkami, parmezánom, paprikou, soľou a čiernym korením.
V mise rozšľahajte vajíčka so štipkou soli. Postupne mäso namáčajte vo vajciach a obaľujte v ochutenej strúhanke.
Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladajte obalené morčacie tyčinky. Pečte 12-15 minút.
Kým sa morčacie tyčinky pečú, pripravte dip. V robote rozmixujte avokádo, mango, cesnak, šťavu z limetky a kyslú smotanu. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
Servírujeme so zeleninou.
Zdroj: varenýpečeny.sk foto ZB
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia