Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (379)

Zoraď podľa:

Liptovské bryndzáky s baklažánom, cuketou, pečeným cesnakom a smotanovou omáčkou
Tak takéto "bryndzáky" ste ešte nejedli!

Nehorázne dobrá maškrta!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

200 g bryndze
300 g zemiakov
200 ml repkového oleja
cibuľa
100 g slaniny
pažítka
100 g pochúťkovej smotany
soľ
korenie
200 g cukety
300 g baklažánu
2 zväzky mladého cesnaku
1 PL dijónskej horčice
1 PL hrubozrnnej horčice
200 ml smotany
kôpor

Pracovný postup

Zemiaky uvaríme v šupke a očistíme.
Cibuľku so slaninkou nakrájame a orestujeme.
Zemiaky pretlačíme spolu s bryndzou, pridáme smotanu, cibuľku s orestovanou slaninkou a pažitku.
Dochutíme soľou, korením a dobre premiešame.
Z tejto zmesy formujeme malé, okrúhle placky, ktoré opekáme z oboch strán do zlatova.
Baklažán, cuketu a mladý cesnak ugrilujeme a dochutíme cesnakovou soľou.
Pustíme sa do omáčky: Do oleja pridáme maslo spolu s dijónskou a hrubozrnnou horčicou, orestujeme, pridáme smotanu a dochutíme podľa potreby.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia