Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (74)

Zoraď podľa:

GAENG KEWWAN GAI - Zelené kari s kuracím mäsom
Čo tak ochutnať Áziu? ;)

Očarte vašich blízkych lahodným zeleným kari!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

160 kuracích pŕs
1 šálka naturálneho kokosového mlieka
4 kúsky thajského baklažánu, môžeme použiť aj fialový obyčajný
hráškový baklažán (môžeme vynechať)
5-6 nasekaných limetkových listov
2 PL thajskej bazalky
1-2 PL rybacej omáčky
1 PL palmového cukru
olej
1 PL zelenej kari pasty

Pracovný postup

Kari pastu krátko osmažíme na troške oleja, kým nezačne voňať,
Znížime teplotu a pomaly pridávame ½ šálky kokosového mlieka,
Varíme, až kým sa na povrchu nevytvorí tenký olejový film.
Pridáme nakrájané kuracie prsia spolu so všetkými surovinami okrem bazalky a za postupného pridávania zvyšku kokosového mlieka varíme, až kým kura nezmení farbu a nezmäkne.
Kari prelejeme do servírovacej nádoby a dozdobíme bazalkou. Podávame s dusenou jazmínovou ryžou.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia