Zabudol som hesloRegistrácia

Ovocné (90)

Zoraď podľa:

Famózna jahodová roláda s krémom z bielej čokolády
Toto jednoducho musíte vyskúšať!

Jahodové pokušenie

Tip: Zmes na krém je ideálne pripraviť deň vopred a nechať ju odležať celú noc v chladničke.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

4 vajcia
4 PL kryštálového cukru
1 ČL kypriaceho prášku
4 PL polohrubej múky
štipka soli

Na plnku:

100 g bielej čokolády
200 ml smotany na šľahanie
400 g čerstvých jahôd a iného lesného ovocia
práškový cukor

Pracovný postup

Žĺtka vyšľaháme s cukrom na krásnu, nadýchanú penu.
V druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na tuhý sneh.
Do žĺtkovej zmesi pridáme múku s kypriacim práškom, sneh a opatrne zmiešame.
Cesto rozotrieme na papierom vystlaný plech, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 8-10 minút do zlatova.
Upečenú roládu preklopíme na čístú utierku, stiahneme papier na pečenie a ešte teplú zrolujeme a necháme vychladnúť,
Medzitým sa pustíme do prípravy krému. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou na šľahanie.
Necháme vychladnúť v chladničke niekoľko hodín a vyšľaháme na krém. (môžeme dosladiť podľa chuti)
Jahody opláchneme a nakrájame.
Roládu rozbalíme, potrieme krémom, poukladáme jahody a iné lesné ovocie a zarolujeme.
Na záver poprášime práškovým cukrom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia