Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (216)

Zoraď podľa:

Jahodové gazpacho
Krásna, voňavá, jahodová maškrta!

Ľahké, osviežujúce a plné výrazných letných chutí.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

400 g jahôd
100 g lesných plodov ( maliny, čučoriedky, černice)
lístky čerstvej mäty
2 ČL vanilkového extraktu
4 PL medu
100 ml pomarančovej šťavy
1 ČL citrónovej šťavy
1 ČL limetkovej šťavy

Pracovný postup

Jahody očistíme, nakrájame a vložíme do hrnca.
Podlejeme pár lyžicami vody, pridáme vanilkový extrakt, pár lístkov mäty a privedieme k varu. Vypneme a necháme vychladnúť.
Do jahodovej zmesi pridáme med, citrusové šťavy a rozmixujeme do hladka.
Potom pridáme časť lesného ovocia (časť si necháme na ozdobenie) a ešte raz premixujeme.
Podávame ozdobené čerstvým ovocím a pár lístkami mäty.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia