Zabudol som hesloRegistrácia

Cestoviny (50)

Zoraď podľa:

Ravioli plnené červenou repou a ricottou
Famózne ravioli z varešky šéfkuchára Mária Žužiča!

Skutočný raj na tanieri a nebíčko v brušku! ;)

Tip: Ak do plnky nepridáte vajíčko, získate vynikajúcu pomazánku z červenej

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

300 g hladká múka
2 vajcia
štipka soli
2 polievkové lyžice vody
olivový olej

Na plnku:

červená repa
200 g riccoty
soľ
korenie
citrónový tymián
1 vajce

Na orechovú omáčku:

maslo
vlašské orechy
štipka soli
šťava z jedného citróna
voda alebo smotana

Pracovný postup

Z hladkej múky, vajíčka, soli, olivového oleja a vody si vypracujeme lepivé cesto, ktoré následne zabalíme do fólie a dáme stuhnúť na 3 hodiny do chladničky.
Stuhnuté cesto si vyvaľkáme na hrúbku 3 mm.
Prstom si jemne naznačíme polovicu cesta, ktorou budeme zakrývať naplnené ravioli.
Nastrúhame uvarenú červenú repu, pridáme šťavu z citrónovej kôry, ricottu, vajíčko, soľ, korenie. Zmes poriadne premiešame.
Takto pripravenou zmesou naplníme cesto, prekryjeme druhou polovičkou cesta, vytlačíme vzduch, narežeme na menšie kúsky a povaríme v slanej vriacej vode cca 4 minúty.
Medzitým si pripravíme orechovú omáčku. Do roztopeného masla pridáme pomleté vlašské orechy, štipku soli, šťavu z citróna, podlejeme vodou alebo smotanou a povaríme
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia