Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (68)

Zoraď podľa:

Pošírovaná šťuka s mladým špenátom a omáčkou z ružového korenia
Pošírovaná šťuka je jednoducho fantastická!

Čo tak vyskúšať štuku trochu inak?

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

400 g šťuka
500 g mladého špenátu
3dcl bieleho vína
500 g zemiakov
100 g šalotky
3 strúčiky cesnaku
100 g masla
1 citrón
3dcl smotany 30%
3 dcl mlieko
soľ
farebné korenie
ružové korenie

Pracovný postup

Čerstvý filet zo štuky zbavíme kostí, jemne osolíme a okoreníme.
Pripravíme si hrniec s vriacou vody, do ktorej vytlačíme šťavu s jedného citróna a pridáme biele víno. Do tejto vody vložíme rybu a pri miernom ohni povaríme par minút.
Na druhú panvicu dáme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak a speníme na masle.
Pridáme umytý špenát a pár sekúnd zarestujeme.
Pustíme sa do ružovej omáčky: Na panvici necháme zredukovať biele víno na minimum. Pridáme cesnak, soľ, korenie, zalejeme smotanou a krátko povaríme.
Na záver dochutíme ružovým korením.
Podávame so zemiakovou kašou.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia