Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (218)

Zoraď podľa:

Panna Cotta
Už sa vám zbiehajú slinky? :)

Taliansky sen na lyžičke. To je Panna Cotta! Vyskúšajte tú z varešky šéfkuchára Daniela Hrivňáka!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

½ litra mlieka
½ litra smotany
10 g želatíny
cukor
vanilkový struk
jahody, lesné ovocie, maliny

Pracovný postup

Mlieko so šľahačkou zohrejeme, želatínu necháme napučať.
Do mlieka pridáme cukor a vanilku.
Pred zovretím vmiešame napučanú želatínu, odstavíme zo šporáka a za stáleho miešania varíme 1 - 2 minútky.
Malé formičky vytrieme maslom a zmes do nich rovnomerne rozdelíme.
Necháme v chlade stuhnúť minimálne 4-6 hodín, najlepšie cez noc.
Podávame vo formičkách ozdobené čerstvými jahodami a lesným ovocím.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, šéfkuchár Daniel Hrivňák
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia