Zabudol som hesloRegistrácia

Hovädzie (42)

Zoraď podľa:

Mäsové guličky - kottbullar so smotanovou omáčkou
Inšpirované tradičnou švédskou kuchyňou

Mäsové guličky je možné servírovať aj s hranolkami alebo paradajkovou omáčkou.

Tip: V recepte je možné použiť aj kombináciu mäsa v pomere 250 g bravčového a 250 g hovädzieho.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4

Mäsové guličky
500g mletého hovädzieho mäsa
4 plátky celozrnného toustového chleba
1,5 dcl mlieka
100g masla
1 PL sušeného zázvoru
1 PL mletého čierneho korenia
1/2 bielej cibule
soľ podľa chuti

Smotanová omáčka
50 g masla
Olej
2-3 PL hladkej múky
300 ml mäsového vývaru
200 ml smotany na varenie
soľ
šťava z ½ citróna

Príloha
varené zemiaky
brusnicová omáčka

Extra pomôcky
papier na pečenie

Pracovný postup

Toustový chlieb namočíme do mlieka. Nakrájanú cibuľu orestujeme na časti masla.
K mäsu pridáme všetky suroviny a premiešame. Na záver pridáme vymačkaný toustový chlieb, orestovanú cibuľu a zvyšné maslo.
Zo zmesi vypracujeme vláčnu hmotu a formujeme guličky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 20-30 minút. Počas pečenia obraciame.
Pokiaľ sa guličky pečú, uvaríme umyté a olúpane zemiaky v slanej vode.
V panvici zahrejeme maslo s trochou oleja, pridáme múku a pripravíme zápražku.
Zápražku podlejeme vývarom a za stáleho miešania povaríme. Dochutíme soľou a prilejeme smotanu.
Varíme za stáleho premiešavania na miernom plameni do zhustnutia. Na záver dochutíme citrónovou šťavou.
Mäsové guličky servírujeme s varenými zemiakmi a smotanovou omáčkou.
Pre zvýraznenie chutí pridáme do smotanovej omáčky PL brusnicového džemu.
Zdroj: varenýpečeny.sk shutterstock
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia