Zabudol som hesloRegistrácia

Hydina (72)

Zoraď podľa:

Kuracia rolka plnená medvedím cesnakom podávaná so špargľovým krupotom
A vy budete za hviezdu! ;)

Skvelú inšpiráciu na lahodný jarný obed ponúka šéfkuchár Ján Duda!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

600 g kuracích pŕs ( bez filetky)
50 g medvedieho cesnaku
100 g syru feta
250 g jačmenných krúpov
200 g zelenej špargle
150 g smotany na varenie
100 ml biele víno
soľ
korenie

Pracovný postup

Kuracie prsia si pozdĺžne rozrežeme na tvar motýlika a pod fóliou na tenko rozklepeme.
Osolíme, okoreníme vystelieme listami medvedieho cesnaku a položíme kúsok feta syra.
Premiestnime na alobal a pevne zrolujeme do tvaru valčeka.
Konce zatočíme ako salónku a vložíme do pekáča.
Do pekáča vlejeme do 1/3 vodu, vložíme do rúry na 180°C a pečieme približne 20 minút.
Na panvici si speníme na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme na malé kúsky nasekanú špargľu, spolu orestujeme a podlejeme bielym vínom.
Vsypeme uvarené krúpy, všetko spolu premiešame a podlejeme smotanou. Varíme do zhustnutia aby sme dosiahli krémovú konzistenciu.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, šéfkuchár Ján Duda
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z hydiny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia