Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (164)

Zoraď podľa:

Ovčí syr s medvedím cesnakom, smržami a pomarančovo-zázvorovou redukciou
Krásne na oko, fantastické na chuť!

V Teleráne pripravili šéfkuchári Ľubo Herko a Rasťo Fech!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

400 g ovčieho syra
100 g medvedieho cesnaku
60 g smržov
30 g masla
2 pomaranče
30 g zázvoru
2 PL medu
1 celá škorica
4 ks klinčekov
soľ

Pracovný postup

Syr nakrájame na 4 rovnaké kusy.
Medvedí cesnak rozmixujeme vo vode a osolíme.
Syr vložíme do rozmixovaného cesnaku a necháme 2 hodiny luhovať.
Z pomarančovej šťavy, zázvoru, škorice, klinčekov a medu za pomalého a dlhého varenia uvaríme hustú omáčku, ktorú následne precedíme cez tenké sitko a necháme vychladnúť.
Smrže krátko orestujeme na rozpálenom masle.
Syr vyberieme z medvedieho cesnaku a servírujeme s pomarančovou redukciou a smržami.
Zdroj: Ľubo Herko, Rasťo Fech
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia