Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (217)

Zoraď podľa:

Bezlepkový ovocný tunel - Recept od vás pre vás
Recept od vás pre vás :)

Ovocná dobrota s lahodným krémom

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 - 8 osôb

Na cesto:

5 vajec
150 g cukru
150 g mix c
50 ml mlieka
rošku rumu
1/2 ČL guarovej gumy
1/2 balíčka prášku do pečiva

Na krém:

400 ml mlieka
vanilkový puding
1 hera
120 g cukru

Pracovný postup

Bielka vyšľaháme na sneh.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, postupne prilejeme mlieko a rum a dohladka vyšľaháme.
Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a guarovou gumou.
Nakoniec opatrne vmiešame sneh a hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15 minút.
Medzitým sa pustíme do krému. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding a necháme vychladnúť.
Heru s cukrom vyšľaháme do peny a pomaly vmiešame vychladnutý puding.
Cestom si vystelieme srnčí chrbát, potrieme džemom, vylejeme plnku, naukladáme ovocie a zakončíme plátom piškótového cesta.
Prikryjeme papierom, zaťažíme a dáme stuhnúť.
Zdroj: Katka Pavlovičová
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia