Zabudol som hesloRegistrácia

Torty (29)

Zoraď podľa:

Bezlepková jablková torta - Recept od vás pre vás
Recept od vás pre vás :)

Zdravá verzia maškrtenia

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

3 vajíčka
1dcl mlieka
0,5 dcl oleja
1/2 prášku do pečiva
1/2 KL guarovej gumy
150 g cukru
150 g mix C

Na krém:

1 kg jabĺk
1 vanilkový puding
cukor podľa chuti


Na šľahačkový krém:

1smotana na šľahanie
3 PL cukru
2 kyslé smotany

Pracovný postup

Žĺtka si vyšľaháme s cukrom na penu, pomaly prilievame mlieko (mierne teplé, zmiešané s rumom) a olej.
Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, guarovou gumou a pomaly šľaháme.
Nakoniec opatrne vmiešame sneh vyšľahaný zo 6 bielkov.
Cesto vylejeme na vymastený a kokosom vysypaný plech a pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.
Jablká očistíme a nakrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca dusiť (podlejeme troškou vody),
Dochutíme cukrom, poprípade citrónovou šťavou.
Keď budú jablká mäkké, zalejeme ich pudingom, vymiešaným v troške vody, prevaríme a necháme vychladnúť.
Jablkovú plnku dáme na vychladnutý, džemom potretý korpus.
Šľahačku vyšľaháme s cukrom a pomaličky vmiešame kyslú smotanu.
Šľahačkou potrieme tortu a na vrch nasypeme hoblinky čokolády.
Zdroj: Katka Pavlovičová
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia