Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (186)

Zoraď podľa:

Zapekaný karfiol
Famózne, ľahučké jarné jedlo

Karfiol zapečený v lahodnom bešamele

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

900 g karfiolu
45 g hladkej múky
150 g tvrdého syra
60 g masla
2 vajcia
150 ml mlieka
soľ
strúhanka
maslo na vymazanie formy

Pracovný postup

Karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky a uvaríme takmer do mäkka. Necháme vychladnúť.
Z masla a múky si urobíme svetlú zásmažku, do ktorej za stáleho miešania prilievame mlieko. Miešame, kým nám nevznikne hustá kaša.
Takto pripravený bešamel necháme trošku vychladnúť, primiešame žĺtky, syr a sneh z dvoch bielkov. V prípade potreby dosolíme.
Vychladnutý karfiol dobre premiešame s bešamelom, dáme do maslom a strúhankou vysypanej formy a vložíme do rúry vyhriatej na 175 stupňov asi na 30 minút.
Podávame s novými zemiačkami a uhorkovým šalátom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia