Zabudol som hesloRegistrácia

Raňajky (142)

Zoraď podľa:

Cuketový chlieb
Čo s prebytkom cukety? Šup s ňou do chlebíka!

Vláčny, šťavnatý a voňavý domáci chlebík!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

1 hrnček nasekaných orechov
kôra z dvoch citrónov
3 hrnčeky najemno nastrúhaných cukiet
štipka čerstvého zázvoru
1/2 hrnčeka rozpusteného masla
1 hrnček trstinového cukru
3 vajcia
3 hrnčeky celozrnnej múky
2 PL vanilkového extraktu
2 lžíce vanilkového extraktu
1 a 1/2 prášku do pečiva
soľ
1 ČL mletej škorice
1 ČL mletého anýzu

Pracovný postup

Rúru si predhrejeme na 175 stupňov a dve formy na biskupský chlebík vystelieme papierom na pečenie.
Cukety umyjeme, nastrúhame a zbavíme prebytočnej šťavy. Zázvor nastrúhame a nasekáme si orechy.
Vo väčšej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a anýz.
Maslo rozmiešame s trstinovým a vanilkovým cukrom, kým nebude krásne nadýchané.
Pomaly vmiešame vajíčka a keď sa spoja s maslom, pridáme vanilkový extrakt.
Do takto pripravené cesta vmiešame cukety, citrónovú kôru, zázvor, orechy a ďalšie semiačka.
Keď sú mokré ingrediencie dobre premiešané, vmiešame do nich suché.
Túto masu rozdelíme do dvoch foriem a posypeme semiačkami a orechami.
Vložíme do rúry a pečieme 40-45 minút.
Upečený necháme ešte vo forme minimálne 10 minút chladnúť až potom vyklopíme.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac raňajkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia