Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (184)

Zoraď podľa:

Okruhlica nakladaná v shiso octe s jemným ponzu dressingom
Poznáte okruhlicu? Nie? Vyskúšajte ju, stojí to za to!

Lahodná chuťovka z dieľne šéfkuchára Michala Konráda!

Tip: Takto pripravená okruhlica je skvelá ako chuťovka, no skvelo sa hodí aj ako príloha.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


1 - 2 osoby

Shiso nálev:

130 g kryštálového cukru
180 g ryžového octu
300 g vody
8 ks zelených shiso listov
repový ocot na farbu (ocot zafarbiť na ružovo)
okruhlica

Ponzu dressing:

200 ml mirinu (sladené japonské ryžové víno)
200 ml sójovej omáčky
100 ml ryžového octu
100 ml sake
60 g cukru
1ks kombu 10x10 cm
7g bonito vločiek (orientačná váha)
1 citrón nakrájaný na plátky

Pracovný postup

Do hrnca dáme cukor, ocot, vodu, privedieme do varu a odstavíme.
Pridáme shiso listy a necháme luhovať dokým nálev nevychladne. Dochutíme repovým octom.
Okruhlicu ošúpeme, popicháme tenkou špajdlou, naparíme na 10 sekúnd a takto pripravenú vložíme do horúceho octu.
Necháme vychladnúť a uskladníme.
Všetky ingrediencie na dressing okrem repy dáme do hrnca a privedieme k varu. Odstavíme a necháme luhovať minimálne týždeň.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia