Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (218)

Zoraď podľa:

Hruška varená v cukrovom sirupe s miso penou z bielej čokolády a gelom z thajskej bazalky a mäty
Neuveriteľná hruška z varešky šéfkuchára Michala Konráda!

Náročné? Možno! Fantastické? Určite!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 ks hrušiek
100 g bentiana
100 g kryštálového cukru
100 g vody
štipka ružového korenia
štipka feniklových semienok
štipka secuanskeho korenia
celá škorica
aníz
klinčeky
šafrán
kôra z jedného citróna
5 ks malín
½ vanilka
1 ks citrónovej trávy

Na penu z bielej cokolady a saiyko miso pasty:

100 g smotany 35 %
40 g bielej čokolády
15 g saiyko miso pasty
½ plátok želatiny

Na gel z thajskej bazalky a liemetky:

200 ml simple sirup
30 g thajskej bazalky
20 g mäty
citrónová šťava podľa chuti

Na čokoládovú posýpku:

1 ks vaječného bielka
100 g kakaového prašku
40 g kryštálového cukru
štipka morskej soli

Pracovný postup

Vodu,bentianu, cukor,vanilku a citrónovú trávu dáme do hrnca a privedieme do varu.
Odstavime, pridáme šafrán,citrónovú kôru a na sucho opečené koreniny.
Necháme vychladnúť.
Hrušky ošúpeme, zavákuujeme s pripraveným sirupom a varíme na veľmi miernom ohni cca 20 minút.
Medzitým sa pustíme do čokoládovej peny. Všetky ingrediencie dáme do hrnca, roztopíme, dáme do fľaše a nabijeme dvomi bombičkami, Držíme na teplom mieste.
Simple sirup zohrejeme na teplotu 60 stupňov, vložíme bylinky, rozmixujeme do hladka ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
Necháme luhovať cca 30 minút, dochutíme citrónovou šťavou a podľa potreby zahustíme zemiakovým škrobom.
Všetky ingrediencie na čokoládovú posýpku dobre zmiešame,, dáme na plech a pečieme cca 5 minút, podávame teplé.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia