Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (68)

Zoraď podľa:

Lososové sashimi s kôprovým ponzu a zaúdeným lososovým kaviárom
Vyskúšajte ju a neoľutujete...

Napríklad fantastické lososové sashimi z varešky šéfkuchára Michala Konráda?

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


1 - 2 osoby

40 g lososa s kožou
20 g lososového kaviáru
20 g kôpru
30 ml sójovej omáčky
30 ml mirinu (sladené japonské ryžové víno)
10 ml Saké
10 ml ryžového octu
10 g kryštálového cukru

Pracovný postup

Lososa nakrájame na 4 tenké plátky a zvrchu opečieme pod otvoreným ohňom do chrumkava. (pištoľou na créme brulée)
Lososový kaviár si zaúdime s bukovými pilinami.
Sójovú omáčku, mirin, saké, ocot a cukor dáme do hrnca, jemne prevaríme a necháme vychladnúť.
Do vychladnutého ponzu dáme kôpor a rozmišame ponorným mixérom.
Lososa s kaviárom naaanžujeme na tanier s čerstvým kôprom a tesne pred podávaním prelejeme omáčkou.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk,
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia