Zabudol som hesloRegistrácia

Koláče (126)

Zoraď podľa:

Rebarborový koláč
Jej kyselkavú chuť si zamilujete!

Pripravte si fantastický koláč z jedného z najzdravších druhov zeleniny ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

1 balenie lístkového cesta
450 g rebarbory
3 PL maizeny
1 dcl jablčného muštu
100 g trstinového cukru
vanilkový cukor

Pracovný postup

Rúru si predhrejeme na 170 stupňov.
V miske zmiešame cukor, maizenu, mušt a vanilku.
Rebarboru umyjeme, ošúpeme a nakrájame asi na centimetrové kocky. (Pokiaľ máme mladú rebarboru, šúpať ju nemusíme).
Formu na koláč dobre povytierame maslom.
Cesto vyvaľkáme na kruh, ktorý by mal byť dostatočne veľký, aby pokryl dno aj boky formy.
Formu vyplníme cestom a po bokoch dobre popritláčame prstami.
Na takto pripravené cesto nalejeme tekutú náplň, posypeme rebarborou a vložíme do rúry na cca 30 minút.
Upečený posypeme cukrom a môžeme servírovať.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia