Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (218)

Zoraď podľa:

Mousse z islandskej čokolády, s čiernym koreňom a slivkami
Po tejto maškrte sa budete oblizovať až za ušami...

Ochutnajte s nami Island!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

150 g islandskej Om Nom čokolády, alebo inej
100 ml smotany
400 ml plnotučného mlieka
hrsť sušených sliviek
50 g cukru
muškátový orech
100 g čierneho koreňa
300 ml oleja
1 sifónová fľaška na šľahačku

Pracovný postup

Čokoládu nasekáme na kúsky a nasypeme do misky. Mlieko so smotanou zohrejeme na teplotu 60 - 80°C a zalejeme čokoládu.
Ponorným mixérom zmes rozmixujeme a následne vlejeme do šľahačkovej nádoby. Natlakujeme a držíme v teple.
Čierny koreň očistíme a priečne nakrájame na tenké prúžky. Namočíme do citrónovej vody na 30 minút, následne prepláchneme, vysušíme a vypražíme do zlata, scedíme osušíme a len mierne posolíme keďže ide o dezert.
Sušené slivky nakrájame na malé kúsky, a varíme v 500 ml cukrovej vody, až kým sa voda nezredukuje na polovicu.
Zmes do hladka rozmixujeme a dochutíme muškátovým orechom. Čokoládový mousse podávame z fľašky, so slivkovým pyré a vypraženým čiernym koreňom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia