Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (367)

Zoraď podľa:

Jahňací krk s jačmenným sirupom
Tak TOTO jednoducho musíte vyskúšať!

Lahodné šťavnaté mäsko s úžasným sirupom

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


1 - 2 osoby

1 filet z jahňacieho krku
50 g jačmenného zrna
300 ml vody
1 PL oleja
1 kaleráb
1 kel

Pracovný postup

Jačmenné zrno v 2- dennom predstihu namočíme do vody kým začne klíčiť. Za sucha pomaly opečieme na panvici alebo v rúre do zlatova až tmavej farby.
Následne jačmeň zalejeme tak, aby bol namočený vo vode. Pomaly varíme až do dosiahnutia sirupovej konzistencie, v prípade potreby pridáme vodu.
Kaleráb očistíme, nakrájame na malé kocky a opečieme na oleji až do zlatista. Časť odložíme na servírovanie a časť rozmixujeme na pyré, ktoré dochutíme podľa potreby a môžeme doriediť smotanou.
Jahňa osolíme podľa potreby, sprudka opečieme na oleji a podľa potreby dopekáme v rúre pri teplote 190°C. Servírujeme s kalerábom a jačmenným sirupom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia