Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (150)

Zoraď podľa:

Sprudka pečený pór s karamelizovanou smotanou a kôprový olejom
Vyskúšajte ju a budete za kráľovnú!

Do tejto kombinácie chutí sa zamilujete!

Tip: Takto opečný pór môžete servírovať samotný alebo ako prílohu k mäsu.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2-4 osoby

1 mladý pór
200 ml smotany
hrsť kôpru
slnečnicový alebo iný neutrálny olej
30 g vlašských orechov

Pracovný postup

Pór opláchneme vo vode a očistíme. Zbavíme prvej vrstvy, ktorú neskôr použijeme na pórovú šťavu. Medzitým rozpálime rúru na najvyššiu teplotu vo funkcii gril.
Smotanu vlejeme do hrnca a privedieme k varu. Redukujeme objem a neustále miešame, až do dosiahnutia hustej sirupovej konzistencie a zmeny farby.
Neustále miešanie je nevyhnutné, keďže redukovaním smotany sa zvyšuje šanca pripálenia. Po zredukovaní odstavíme.
Pre prípravu kôprového oleja si do mixéra nalejeme olej a pridáme kôpor,ktorý musí byť úplne suchý čím uľahčíme tvorbu oleja.
Olej a kôpor mixujeme 5 -7 minút, alebo dokým sa zmes dostatočne neohreje (cca 60°C) a kôpor nezačne uvoľňovať esenciálne oleje. Následne zmes precedíme cez gázu alebo handru.
Do rozpálenej rúry vložíme vlašské orechy a necháme mierne opiecť, približne1-2 minúty. Necháme vychladnúť a následne podrvíme, čím sú pripravené na servírovanie.
Odrezky a zbytky póru odšťavíme v odšťavovači, alebo nasekáme na kúsky a mierne sparíme a rozmixujeme na pyré. Dochutíme podľa potreby.
Pripravený pór poukladáme na malý pekáč alebo tácku, môžeme decentne potrieť olejom, a pečieme v rúre až do pripálenia vrchnej vrstvy. Ako vhodnú alternatívu môžeme pór opiecť v pahrebe.
Opečený pór rozrežeme pozdĺžne na polovicu, servírujeme s karamelizovanou smotanou, kôprovým olejom a pórovou šťavou, posymepe vlašskými orechmi.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia