Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (197)

Zoraď podľa:

Cuketové lasagne
Fantastické vegetariánske lasagne

Zdravá jarná dobrota!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

4 PL masl
3 PL hladkej múky
¾ l polotučného mlieka
2 bobkové listy
1 ČL citronovej kôry
4 PL olivového oleja
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
250 g cukety
250 g baklažánu
400 g lúpaných konzervovaných paradajok
soľ
čerstvé mleté čierne korenie
muškátový oriešok
maslo na vymazanie pekáča
1½ balení lasagní
100 g čerstvého parmazánu

Pracovný postup

V hrnčeku si na miernom plameni rozpustíme maslo. Prisypeme múku a miešame, kým nebude zásmažka mierne zlatá.
Vlejeme mlieko a metličkou dobre premiešame.
Pridáme bobkový list, citrónovú kôru a miešame, až kým bešamel nezhustne. Trvá to cca 10 minút.
Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej a sprudka na ňom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
Pridáme na kolieska nakrájanú cuketu a baklažán a podusíme do mäkka.
Pridáme lúpané paradajky, osolíme, okoreníme a podusíme cca 20 minút.
Z bešamelu vyberieme bobkový list a dochutíme soľou a korením. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
Pekáč na lasagne vytrieme maslom a pustíme sa do vrstvenia. Na dno pekáča nalejeme vrstvu bešamelu, poukladáme lasagne, polejeme zeleninovým ragú, potom opäť rozložíme lasagne, bešamel, lasagne, ragú a zakončíme bešamelom.
Posypeme parmezánom, na vrch dáme hoblinky masla, vložíme do rúry a pečieme cca hodinku, kým nie sú lasagne upečené do zlatova.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia