Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (218)

Zoraď podľa:

Čokoládový ganache v mandľovom korpuse
Jednoduchý na prípravu, neuveriteľne lahodný na chuť

Čokoládové srdce v objatí mandlí ulahodí mlsnému jazýčku

Tip: Odporúčame použiť kvalitnú horkú čokoládu, nad 60% objemu kakaa.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


12 osôb

Korpus:

250 g mandľová muka
50 g prírodného trstinového cukru
70g masla
štipka soli

Ganache:

250 g smotany na šľahanie
50 g masla
400 g čokolády
150 g trstinového cukru

Na vrch:

50 g opražených kešu orieškov

Pracovný postup

Mandľovú múku, trstinový cukor a zmäknuté maslo vypracujeme na lepivé cesto. Pečieme v okrúhlej 24 cm forme, 15 min pri teplote 180 stupňov.
V miske nad parou zohrejeme a premiešame smotanu na šľahanie, maslo a trstinový cukor. Čokoládovú ganache vylejeme na predpečený korpus.
Na panvici orestujeme nadrobno nasekané kešu oriešky a posypeme ganache.
Necháme ztuhnúť 2 – 3 hodiny v chladničke a podávame.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia