Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (197)

Zoraď podľa:

Špargľový tart
Už len ochutnať...

Chrumkavé cestíčko, lahodná, syrová plnka a na vrchu...špargľa!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

1 plát lístkového cexsta
400 ml kyslej smotany
2 vajíčka
soľ
korenie
muškátový oriešok
syr feta
300 g špargle

Pracovný postup

Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Kyslú smotanu vymišamw s vajíčkami, soľou, korením, štipkou muškátového orieška a čili papričkou.
Špargľu očistíme a zbavíme drevnatých častí. Takto pripravenú varíme v osolenej vode cca 4 minúty.
Uvarenú špargľu vložíme do studenej vody, ostane tak krásne zelená a chrumkavá.
Formu na pečenie potrieme maslom. Cesto vyvaľkáme na kruh, formu ním vystelieme a zasypeme fazuľkami aby sa v rúre nezdeformovalo. Takto ho predpekáme približne 10 minút.
Na predpečené cesto rozypeme syr feta, zalejeme smotanovou zmesou a poukladáme špargle, posolíme a okoreníme.
Vložíme do rúry a pečieme cca 30 minút.
Môžeme podávať samotný, skvelý je aj so šalátom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia