Zabudol som hesloRegistrácia

Bravčové (51)

Zoraď podľa:

Pomaly dusené bravčové líčka na koreňovej zelenine
Ako prílohu odporúčame pripraviť si domácu mrveničku.

Kombinácia kvalitného mäsa, koreňovej zeleniny, červeného vína a tymiánu sľubuje dokonalý pôžitok na jazyku.

Tip: Dusené bravčové líčka si môžete pripraviť dvomi spôsobmi – buď v pekáči, cca 120 min piecť alebo v tlakovom hrnci cca 25 min. Voľba je iba na Vás a výsledok je ten istý.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

800 g bravčových líčiek
soľ
mleté čierne korenie
150 g oleja
100 g mrkvy
100 g petržlen
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
tymián
rozmarín
1000 g pretlaku
20 g slivkového lekváru
100 g maslo
0,5 l červeného vína
0,5 l vývaru

Pracovný postup

Mäso, koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak si okoreníme a prudko opečieme.
Opečenú zmes preložíme do pekáča alebo tlakového hrnca.
Z vína, vývaru, paradajkového pretlaku a slivkového lekváru si pripravíme mäsko a zeleninu zalejeme. K mäsu pridáme maslo.
Dáme zapiecť do rúry na 90 – 120 min pri 200°, alebo použijeme tlakový hrniec, v ktorom mäso pečieme 25 minút.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z bravčového

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia