Zabudol som hesloRegistrácia

Torty (29)

Zoraď podľa:

Bezlepková torta-Recept od vás pre vás
Recept od vás pre vás :)

Bezlepková torta z varešky čitateľky Katky Pavlovičovej

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 - 12 osôb

Na cesto:

6 žltkov
6 bielkov
300 g múky farina
300 g cukru
1 KL guarovej gumy
1,5 dcl oleja
1 dcl mlieka
0,5 dcl rumu
1 prášok do pečiva

Na plnky:

250 g mascarpone
250 g smotany na šľahanie
4-5 lyžíc práškového cukru
100 g postrúhanej čokolády
džem
4 banány
100 g horkej čokolády
100 g mliečnej čokolády
100 g zmäknutého masla
1 dl smotana na šľahanie

Pracovný postup

Žltka si vyšľaháme s cukrom na penu, pomaly prilievame mierne teplé mlieko zmiešané s rumom.
Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a guarovou gumou.
Nakoniec vmiešame varechou sneh vyšľahaný zo 6 bielkov.
Cesto vylejeme na vymastený, kokosom vysypaný plech a pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.
Smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone s cukrom vymiešame, pridáme smotanu a celé poriadne vymiešame mixérom.
Pridáme postrúhanú čokoládu a premiešame. Spodok korpusu natrieme džemom, banány pozdĺžne prekrojíme a uložíme na korpus.
Na banány nanesieme krém a uhladíme.
V hrnci si zohrejeme vodu. Do nerezovej misky dáme čokolády a maslo. Keď začne voda vrieť, stiahneme hrniec a misku na ňu uložíme.
Začneme ručným šľahačom šľahať, pomaličky sa to roztopí.
Smotanu mixérom vyšľaháme do tuha a pridáme k čokoláde.
Ak by bola masa príliš tekutá, vložíme na chvíľku do chladničky. Celú tortu ňou natrieme a ozdobíme.
Zdroj: Katka Pavlovičová
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia