Zabudol som hesloRegistrácia

Koláče (125)

Zoraď podľa:

Bezlepkový jahodový koláč s bielou čokoládou
Recept od vás pre vás.

Vyskúšajte túto bezlepkovú dobrotu od našej čitateľky Katky Pavlovičovej

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 - 12 osôb

6 žltkov
6 bielkov
300 g múky farina
300 g cukru
1 Kl guarovej gumy
1,5 dcl oleja
1 dcl mlieka
0,5 dcl rumu
1 prášok do pečiva
1PL kakaa

PLNKA
jahody
300 g bielej čokolády
400 g kyslej smotany
200 ml smotany na šľahanie
20 g želatíny prášková
150 ml voda
práškový cukor

Pracovný postup

Žĺtka si vyšľaháme s cukrom na penu, pomaly prilievame mlieko (mierne teplé zmiešané s rumom) a olej.
Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, guarovou gumou, kakaom a pomaly šľaháme.
Nakoniec vmiešame varechou vyšľahaný sneh zo 6 bielkov.
Cesto vylejeme na vymastený a kokosom vysypaný plech, a pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.
Medzitým si pripravíme plnku. Źelatínu dáme napučať do 150 ml vody aspoň na 30 minút.
Vyšlaháme smotanu. V hlbokej miske alebo hrnci si rozpustíme nad parou čokoládu.
Potom si zahrejeme nabobtnanú želatínu (nevaríme) tak aby bola tekutá a zašlaháme ju šlahačom do teplej čokolády.
Potom zašlaháme kyslú smotanu a nakoniec vyšlahanú šlahačku a všetko spolu dobre premiešame.
Na upečené cesto natrieme jahôdkový lekvár, poukladáme jahody, potrieme plnkou z bielej čokolády a vrch ozdobíme mliečnou čokoládou.
Zdroj: Katka Pavlovičová
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia