Zabudol som hesloRegistrácia

Polievky (106)

Zoraď podľa:

Špargľový krém
Krémová polievka s chrumkavými kúskami špargle

Špargľová sezóna začína!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

500 g bielej špargle
4 výhonky zelenej špargle
morská soľ
čerstvo mleté čierne korenie
1/4 lyžičky krupicového cukru
2 PL hladkej múky
4 PL masla
2 žĺtky
muškátový oriešok
125 ml smotany na šľahanie
nasekaná petržlenová vňať

Pracovný postup

Špargľu umyjeme, bielu ošúpeme celú, u zelenej len spodnú tretinu a orežeme drevnaté časti.
Šupky a odrezky varíme v cca 700 ml osolenej vody asi 20 minút.
Špargľu nakrájame nadrobno a povaríme v pripravenom vývare, ktorý predtým scedíme.
Po cca 8 minútach špargľu scedíme.
Múku krátko osmažíme na masle. zalejeme vývarom a privedieme do varu. Povaríme 15 minút.
Odstavíme z ohňa, v polievke rozšľaháme žĺtky, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Vložíme špargľu, pridáme na pol ušľahanú smotanu a viac nevaríme!
Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac polievkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia