Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (202)

Zoraď podľa:

Zapekaná špargľa s parmskou šunkou
Špargľa - kráľovná zeleniny

Kráľovská zelenina v lahodnom šunkovou kabátiku

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

800 g čerstvej zelenej špargle
šťava z 1 citrónu
1 ČL krupicového cukru
1 ČL másla
4 velké plátky sušenej šunky
150 g nahrubo nastrúhaného ementálu
1 vajce
150–200 ml smotany na šľahanie
50 ml bieleho vína
soľ
mleté čierne korenie
petržlenová vňať

Pracovný postup

Rúru si predhrejeme na 220 stupňov.
Špargľu dobre umyjeme a podľa potreby odrežeme zdrevnatelé konce.
Škrabkou na zeleninu ošúpeme spodnú časť špargle. (cca tretinu)
Do hrnca dáme variť vodu s cukrom, citrónovou šťavou a soľou.
Keď voda zovrie, pridáme lyžičku masla, vložíme špargľu a povaríme cca 2 minútky.
Uvarenú špargľu scedíme a vložíme do misky so studenou vodou. Ostane tak krásne chrumkavá a zelená.
Medzitým v miske vymiešame smotanu so syrom, vajičkom, vínom a ochutíme soľou a korením.
Zapekaciu misu vytrieme maslom. Špargľu rozdelíme na 4 kôpky a každú z nich obalíme parmskou šunkou.
Takto priravenú špargľu uložíme do zapekacej misy a prelejeme syrovou omáčkou.
Vložíme do rúry a zapekáme cca 25 minút.
Podávame s varenými novými zemiačkami posypané petržlenovou vňaťou.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia