Zabudol som hesloRegistrácia

Zeleninové (202)

Zoraď podľa:

Melanzane Parmigiana
Zeleninová dobrota

Baklažány, mozzarela, parmezán, paradajky a bazalka! Dokonalé!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 baklažány
3 PL hladkej múky
6 PL olivového oleja
200 g parmezánu
300 g mozzarely
soľ
korenie
čerstvá bazalka
400 g drvených paradajok v konzerve
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
Tymian
bazalka

Pracovný postup

Grilovaciu panvicu rozpálime na 180 stupňov.
Plátky baklažánu obalíme v hladkej múke a opražíme na olivovom oleji do zlatista.
Položíme na papierovú utierku a zbavíme prebytočného oleja.
V hrnčeku rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme tymian a restujeme asi 2 minúty.
Pridáme drvené paradajky, osolíme, okoreníme a pridáme čerstvú bazalku. Krátko povaríme.
Do zapekacej misky alebo pekáčika navrstvíme smažené plátky baklažánu, zalejeme tenkou vrstvou paradajkovej omáčky, posypeme parmezánom a plátkami mozzarelly, zakryjeme opäť plátkami baklažánu a celý postup niekoľkokrát zopakujeme.
Nakoniec posypeme parmezánom a pečieme na 180 stupňov asi 15 minút
Pred podávaním posypeme ešte lístkami čerstvej bazalky a hoblinami parmezánu.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov zo zeleniny

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia