Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (382)

Zoraď podľa:

Bezlepkové trhance so slaninou a kapustou-Recept od vás pre vás
Recept od vás pre vás :)

Bezlepkové trhance od diváčky Katky Pavlovičovej

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

250 g múky jozerka
150 g slaniny
250 g múky PK
200 g zemiakov
250 g kyslej kapusty
1 ks cibuľa
200 - 300 ml vody do cesta
soľ
korenie čierne

Pracovný postup

Z múky, soli a vody pripravíme kompaktné cesto. ( Vodu prilievame podľa potreby)
Vypracované cesto dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ho asi na 3 mm hrubý plát a necháme trochu odpočinúť.
V panvici opečieme na kocky nakrájanú slaninku a nadrobno nakrájanú cibuľku.
Pridáme kyslú kapustu, podlejeme trochou vody a dusíme domäkka.
Do vriacej, osolenej vody dáme variť na malé kocky nakrájané zemiaky. Vody musí byť dostatok, lebo trhance budeme variť v tej istej vode so zemiakmi.
Keď sú zemiaky uvarené do polomäkka, začneme cesto pomocou lyžice trhať z dosky dovriacej vody. Trhance by mali byť veľké asi 2 x 2 cm.
Trhance a zemiaky po uvarení scedíme, ale nepreplachujeme. Premiešame ich s udusenou kyslou kapustou a ozdobíme plátkami opečenej slaninky.
Zdroj: Katka Pavlovičová
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia