Zabudol som hesloRegistrácia

Sviatočné (181)

Zoraď podľa:

Veľkonočný mäsový korbáč
Napríklad ako tento úžasný mäsový korbáč z varešky Gizky Oňovej!

Aj sviatočné jedlo sa dá uvariť lacno!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 - 8 osôb

300 g mletého mäsa (bravčové, hydinové,..)
1 balenie (280 g) rozvaľkaného lístkového cesta
3 vajcia
100 g tvrdého syra (Eidam)
100 g údeného mäsa
100 g mrazenej zeleniny (hrášok, kukurička, mrkva)
hrsť ovsených vločiek
1 dl mlieka
soľ, korenie
petržlenovú vňať

Pracovný postup

Do mletého mäsa zamiešame 1 vajce, mrazenú zeleninu, mlieko, ovsené vločky, na kocky nakrájaný syr a údené mäso.
Osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný petržlen a nakrájané, na tvrdo uvarené vajce.
Cesto rozdelíme na 3 rovnaké pásy; každý potrieme plnkou a zvinieme do rolády.
Z rolád upletieme korbáč, potrieme ho rozšľahaným vajcom a upečieme do zlatista.
Podávame s ľubovoľným šalátom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia