Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (68)

Zoraď podľa:

Šafránové rizoto s krevetami
Krémové rizoto s nádychom pravej exotiky!

Odhaľte s nami tajomstvo pravej talianskej kuchyne!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 osoby

20 g masla
koreňová zelenina (zeler, mrkva, petržlen)
0,5 l pravého zeleninového vývaru
1 červená cibuľa
1 miska talianskej ryže
0,4 dcl bieleho vína
šafrán
soľ
mleté čierne korenie
30 g Parmezánu
listový šalát na dozdobenie

Na krevety:

4 ks kreviet
soľ
čierne korenie

Na krevetový vývar:

ulitu z krevety
lecitín

Pracovný postup

Maslo roztopíme, pridáme nastrúhanú koreňovú zeleninu a červenú cibuľu a krátko orestujeme.
Do tejto zmesi pridáme ryžu, opražíme a zalejeme bielym vínom.
Premiešame a keď sa víno odparí, zalejeme pravým zeleninovým vývarom.
Ryžu ochutíme soľou, korením, šafránom, zjemníme maslom, povaríme a odstavíme.
Olúpané krevety opečieme na panvici.
Na olivovom oleji opražíme krevety, zalejeme vodou a povaríme.
Po zovretí zmes scedíme, zmixujeme s lecitínom a získame tak krevetovú penu,
Rizoto podávame s opraženými krevetami a krevetovou penou.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia