Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (171)

Zoraď podľa:

Panna cotta di lavanda
Lahodný dezert s príchuťou božskej levandule

TIP šéfkuchára Daniela Hrivňáka : "Ak nemáte čerstvú levanduľu pokojne môžete použiť i sušenú."

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4

Panna cotta

200 ml Smotany 33%
Levanduľa – čerstvá alebo sušená
Plátky želatíny – 6 ks
Vanilkový lusk
200 ml Plnotučné mlieko
Cukor -podľa chuti
Bobuľovité ovocie na ozdobenie

Čučoriedkové ragú

Zavárané/ mrazené/ čerstvé čučoriedky
Cukor -podľa chuti
1 dcl Červené víno

Pracovný postup

Plátky želatíny zalejeme studenou vodou a necháme ich napučať.
Do hrnca pridáme mlieko, smotanu, levanduľu - premiešame.
Prisypeme cukor, vanilkový lusk a zmes necháme zovrieť.
Na panvicu pridáme čučoriedky, cukor, ktorý necháme skaramelizovať a pridáme červené víno. Zmes necháme zovrieť.
Smotanovú zmes scedíme, pridáme plátky želatíny a poriadne premiešame.
Zmes nanášame do formičiek a po vychladnutí preklopíme.
Podávame s čučoriedkovým ragú, ozdobíme bobuľovitým ovocím.
Zdroj: varenypeceny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia