Zabudol som hesloRegistrácia

Dezerty (215)

Zoraď podľa:

Jedlý kvetináč
Vneste jar do vašej kuchyne

Krásne na oko a neuveriteľné na chuť!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

2 balenia dlhých piškót
hrnček kávy alebo pšeničného nápoja (pre deti)
alkohol - amaretto, marsala alebo rum (pre deti vynechať)

Na krém:

250 g mascarpone alebo nátierkového masla
400 g gréckeho jogurtu
1 vanilkový struk
nastrúhaná pomarančová kôra a šťava
na osladenie med, cukor, javorový sirup alebo agáve podľa chuti

Na jedlú hlinu:

1 hrnček chrumkavých cereálii
1/2 hrnčeka orieškov (mandle, vlašské, lieskovce, kokos...)
50 g roztopenej čokolády
1 lyžica kakaa

Pracovný postup

Kvetináče si vyčistíme a osušíme.
Na dno naukladáme kúsky piškót namočené v zmesi kávy a trošky alkoholu.
Na krém si vyšľaháme mascarpone, jogurt, šťavu a kôru z pomaranča a osladíme podľa chuti.
Krém nanesieme na piškóty cca do 3/4 kvetináča.
Na hlinu si v mixéri, resp. procesore alebo papierovom vrecúšku rozdrvíme cereálie, pridáme nasekané oriešky, kakao a roztopenú čokoládu.
Necháme vychladnúť a poriadne rozomelieme, aby nám vznikla sypká a čierna jedlá hlina.
Pred podávaním vpichneme do kvetináča mätu alebo inú bylinku, aby dezert skutočne vzbudil dojem kvetináča :)
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac dezertov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia