Zabudol som hesloRegistrácia

Sviatočné (181)

Zoraď podľa:

Veľkonočné judáše
Voňavé, krásne a neskutočne dobré!

Fantastické na raňajky aj na mlsanie ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

500 g polohrubej múky
250 ml mlieka
35 g droždia
2 PL kryštálového cukru
100 g masla
2 žĺtky
citrónová kôra
štipka soli

Pracovný postup

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, premiešame s cukrom a troškou múky a necháme vykysnúť kvások.
Pridáme rozpustené maslo, žĺtky, citrónovú kôru, múku, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi 30 minút.
Cesto rozdelíme na 25 kúskov a z každého ušúľame valček a stočíme do špirály, alebo zauzlujeme.
Takto pripravené Judáše poukladáme na vymastený plech a necháme ešte 15 minút nakysnúť.
Potrieme žĺtkom, posypeme makom a pečieme 15 - 20 minút pri teplote 200°C.
V dvoch lyžiciach horúcej vody rozpustíme dve lyžice medu a judáše potrieme hneď po upečení.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia