Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (381)

Zoraď podľa:

Jahňacie stehno so zemiačkami a rozmarínom
Lahodné mäsko pre náročné jazýčky! ;)

Jahňacinka na veľkonočnom stole nesmie chýbať! :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 osôb

2 kg jahňacieho stehna s kosťou
soľ
mleté čierne korenie
4 PL masla
250 ml vývaru
1,4 kg malých zemiakov
1/2 viazaničky rozmarínu
1 hlávka cesnaku
2 PL olivového oleja

Pracovný postup

Jahňacie stehno nasolíme a okoreníme, potrieme maslom a dáme na pekáč. Podlejeme vývarom, zakryjeme alobalom a stehno pečieme pri teplote 200 °C 30 minút.
Zemiačky dôkladne umyjeme, prekrojíme na polky (pokiaľ sú malé, necháme vcelku). Rozmarín umyjeme a ihličky pooberáme z vetvičiek. Hlávku cesnaku rozdelíme na strúčiky.
Zemiaky, rozmarín a cesnak spolu s olivovým olejom dôkladne premiešame vo väčšej mise. Pridáme na pekáč k mäsu a pečieme ďalších 30 až 40 minút.
Upečené mäsko vyberieme z rúry a odokryté necháme 10 minút odpočívať. Potom ho nakrájame na plátky a podávame so zemiakmi a s cesnakom.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia