Zabudol som hesloRegistrácia

Torty (29)

Zoraď podľa:

Krásna, krémova veľkonočná tortička
Vyskúšajte ju a neoľutujete...

Skutočná lahôdka pre mlsné jazýčky !

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

Korpus
4 vajcia
štipka soli
balíček vanilkového cukru
100 g práškového cukru
100 g hladkej múky
50 g solamylu
1 ČL prášku do pečiva
jahodový džem


Na vrch korpusu
400 g jahôd
maslo a múka na vysypanie formy


Na krém
750 g netučného tvarohu
500 g mascarpone
4 PL šťavy z pomaranča
1 balenie vanilkového cukru
120 g kryštálového cukru
200 ml šľahačky

Pracovný postup

Bielka oddelíme od žĺtkov. K bielkam pridáme 4 PL vody a vymiešame tuhý sneh.
Vmiešame štipku soli, práškový a vanilkový cukor a nakoniec postupne vmiešame aj žĺtky.
Múku zmiešame so škrobom a práškom do pečiva a postupne zapracujeme do snehu.
Do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút.
Medzitým si pripravíme krém. Tvaroh vymiešame s mascarpone, pomarančovou šťavou a vanilkovým a kryštálovým cukrom dohladka.
Pridáme dotuha vymiešanú šľahačku a zľahka premiešame.
Úplne vychladnutý korpus rozrežeme na polovičku, natrieme jahodovým džemom a približne tretinou krému.
Na krém poukladáme nakrájané jahody, prikryjeme zvyšnou časťou korpusu a potrieme zvrchu aj po stranách krémom.
Zdobíme podľa fantázie. (Krásne vyzerá s marcipánovými veľkonočnými zajačikmi, vajíčkami či mrkvičkami... :))
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia