Zabudol som hesloRegistrácia

Hlavné jedlá (382)

Zoraď podľa:

Teľacie stehno v špenátovej kruste
Lahodné teľacie mäsko v úžasnej chrumkavej kruste!

Na toto sa dá povedať len jedno - Mňam!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

600 g teľacieho stehna
299 g baby špenátu
bylinky
olivový olej
0,01 g solamylu
200 ml demi Glas omáčky
medvedí cesnak
300 g maslovej tekvice
100 g listového špenátu
50 g masla
100 ml smotana 33%
soľ

Pracovný postup

Opracované teľacie stehno si pripravíme vo vákuu. Na 65 stupňoch varíme cca 4 hodiny v termo vrecku spolu s bylinkami a olivový olejom, ale bez soli.
Z jemne nakrájaného špenátu, solamylu a byliniek pripravíme krustu a stehno v nej obalíme.
Na rozpálenej panvici sprudka opečieme zo všetkých strán a vložíme do rúry rozpálenej na 160 stupňov dopiecť na cca 5minút.
Pripravenú omáčku Demi Glas dochutíme jemne nadrveným zeleným korením a zjemníme studeným maslom.
Z upečenej tekvice si pripravíme pyré so smotanou. Na masle orestujeme listový špenát a podávame cez formičku postupne vrstvené na seba.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac hlavných jedál

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia