Zabudol som hesloRegistrácia

Sviatočné (180)

Zoraď podľa:

Pravý veľkonočný mazanec
Skvelý na veľkonočné raňajky

Krásny na pohľad, fantastický na chuť :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

1 kvasnice
100 g krupicového cukru
250 ml mlieka
110 g masla + maslo na vymazanie plechu
2 žĺtky
300 g polohrubej múky
200 g hladkej múky
kôra z 1 citrónu
vanilkový cukor
štipka soli
2 hrsti mandlí (+ lupienky mandlí na posypanie)
2 hrsti hrozienok namočených v rume
hrubá múka na vysypanie plechu
vajíčko na potretie

Pracovný postup

Začneme prípravou kvásku. Droždie rozmiešame s lyžicou cukru, pridáme trochu mlieka a múky a necháme vykysnúť kvások.
Rozohriate vlažné maslo rozmiešame s cukrom a žĺtkami.
Pridáme múky, citrónovú kôru, vanilkový cukor, soľ, kvások, zvyšok mlieka a zarobíme cesto.
Dôkladne ho vymiesime, poprášíme múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Potom cesto znova premiesime, pridáme mandle a hrozienka a necháme znova vykysnúť.
Mazanec potrieme rozšľahaným vajcom, uprostred nasrihneme do kríža a posypeme plátkami mandlí.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov asi 40 minút.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia