Zabudol som hesloRegistrácia

Sviatočné (181)

Zoraď podľa:

Aj plnka môže byť veľkonočná!
Môžete ju servírovať samotnú ale aj k pečenému mäsku

Plnka plná jarných chutí

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

6 vajec
muškátový oriešok
8 rožkov
hrsť čerstvej petržlenovej vňate
hrsť čerstvej žihľavy
400 g údenej krkovičky
soľ
korenie
tuk a strúhanka na vymazanie a vysypanie formy
za oriešok masla

Pracovný postup

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
V druhej nádobe rozmiešame žĺtka s mliekom a troškou muškátového orieška.
Pečivo nakrájame na menšie kocky a zalejeme vaječnou zmesou.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Žihľavu sparíme horúcou vodou.
Necháme odkvapkať, vyžmýkame z nej prebytočnú vodu a spolu s petržlenkou nasekáme nadrobno.
Krkovičku nakrájame a spolu s bylinkami vmiešame k pečivu.
Posolíme, okoreníme a opatrnne vmiešame sneh.
Pekáč vymažeme, vysypeme strúhankou a vylejeme cesto na plnku. Na vrch dáme za oriešok masla a pečieme cca 30 minút do zlatista.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia