Zabudol som hesloRegistrácia

Sviatočné (181)

Zoraď podľa:

Veľkonočný baranček
S nami ho zvládnete ľavou zadnou!

Veľká noc bez barančeka? Nehrozí! Dajte nám vedieť, ako sa vám podaril :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


6 - 8 osôb

300 g polohrubej múky
5 vajec (oddelených)
2 celé vajcia
250 g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
šťava a kôra z 1/2 citrónu
hrozienka
maslo na vymazanie formy
práškový cukor

Pracovný postup

Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov. Formu na barančeka dôkladne vymažeme maslom a vysypeme múkou.
5 žĺtkov vyšľaháme spolu s dvomi celými vajciami za pomoci kuchynského robota s kryštálovým aj vanilkovým cukrom na hladkú penu.
Pridáme citrónovú šťavu, kôru a múku a dobre premiešame.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
Cesto vlejeme do formy, uzavrieme a pečieme cca 35 minút do zlatova.
Formu vyberieme z rúry a na hodinku, pokojne aj dve zabalíme do vlhkej útierky kým úplne nevychladne.
Barančeka opatrnne vyklopíme, dáme na servírovací tanier a poprášime cukrom. Na tvári vytvoríme dve malé jamky, do ktorých vložíme hrozienka ako oči.
Ak si radi zamlsáte, pokojne môžete barančeka preliať aj čokoládovou polevou :)
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia