Zabudol som hesloRegistrácia

Sviatočné (181)

Zoraď podľa:

Veľkonočný koláč
Fantastický veľkonočný slaný koláčik!

A prípravy na Veľkú noc môžu začať! :)

Tip: Ak chcete dosiahnuť výraznejšiu syrovú chuť, nahraďte pokojne strúhanku parmezánom (100 g). V tom prípade však už koláč nesoľte :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

forma s priemerom 20 cm
maslo a hrubá múka na vysypanie formy
vajíčko na potrenie
l
ístkové cesto

Na plnku:

500 g špenátu
zväzok rukoly
2 PL strúhanky (namočenej do mlieka a vyžmýkanej)
300 g riccotty
3 PL strúhaného parmezánu
5 vajec
soľ
korenie
muškátový oriešok

Pracovný postup

Formu s priemerom 20 cm vymažeme maslom a vysypeme múkou.
2/3 lístkového cesta vyvaľkáme a vystelieme formu až po okraj.
Pustíme sa do plnky: Listy špenátu a rukoly krátko sparíme. Necháme odkvapkať, jemne vyžmýkame a nasekáme nadrobno.
Vložíme do misy, pridáme strúhanku, riccottu, parmezán, dve celé vajcia, soľ a korenie a všetko dobre premiešame (pre výraznejšiu chuť môžeme pridať nastrúhaný muškátový oriešok).
Do cestom vyloženej formy rovnomerne rozložíme plnku a vytvoríme v nej tri "jamôčky" a rozklepneme do nich zvyšné vajíčka.
Zo zvyšného cesta vyvaľkáme kruh, ktorým celý koláč "zakryjeme". Dobre pospájame kraje aby sa nám koláčik pekne zavrel. Na vrchu popicháme, môžeme ozdobiť zvyšným cestom.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov cca 45 minút.
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia