Zabudol som hesloRegistrácia

Sladké (157)

Zoraď podľa:

Perník s čokoládovou polevou - Recept od vás pre vás / súťaž
Recept od vás pre vás :)

Opäť jeden z jednoduchých receptov. Ak máte radi rýchlu prípravu, tak je pre Vás to pravé.

Tip: Perník si môžeme pripraviť aj v tortovej forme, vtedy znížime množstvá surovín na polovicu. Pokiaľ ide o lekvár, zvyčajne používam 3 dcl pohárik, potrebné množstvo použijem do korpusu a zvyšok potom vyjde na potretie korpusu

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


16 osôb

Dávka je na veľký plech:

Na korpus potrebujeme:

400 g hladkej múky
300 g práškového cukru
2 celé vajíčka
2 lyžice kakaového prášku (holandské)
1 lyžička sódy bicarbony
3 lyžice marhuľového lekváru
1 kypriaci prášok do perníka
400 ml mlieka
200 ml rastlinného oleja

Na dokončenie:

marhuľový lekvár na potretie korpusu
200 g čokolády na varenie
120 g masla
podľa chuti na servírovanie šľahačku

Pracovný postup

Rúru necháme vyhriať na 160 °C (na teplovzdušnej funkcia ventilátor)
Všetky suroviny na prípravu korpusu vložíme do jednej nádoby a dôkladne vymiešame do hladka, najlepšie metličkovým mixérom. Vylejeme do väčšieho vymasteného a múkou vysypaného plechu a pečieme 25 minút, potom teplotu zvýšime na 180°C a pečieme ešte ďalších 15 minút.
Korpus po upečení na viacerých miestach popicháme špáradlom, necháme trochu vychladnúť a potrieme lekvárom. Z čokolády a masla si v parnom, alebo vodnom kúpeli urobíme polevu, ktorú rovnomerne nalejeme na korpus.
Pred servírovaním môžeme na každú porciu pridať kopček šľahačky, či kyslejšie ovocie.
Zdroj: Beáta Karelová
FacebookTwitterPinterest

Viac sladkých receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia