Zabudol som hesloRegistrácia

Hovädzie (41)

Zoraď podľa:

Hovädzí burger s grilovanou polentou a kalerábom
Dobite sa po zime vitamínmi :)

Keď hamburger, tak s kopou zeleniny! ;)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2-4 osoby

150 g hovädzie stehno
100 g polenty
100 g bielej reďkev
1 ks kaleráb
30 g krémového syra
80 g syr mozzarelly
2 dl mlieka
1 ks avokáda
pažítka
soľ
korenie

Pracovný postup

Hovädzie stehno očistíme, pomelieme na jemno a dva krát preženieme cez mlynček. Dochutíme soľou, korením nastrúhanou mozzarelou a všetko spolu dobre premiešame.
Z nastrúhanej reďkovky, avokáda, krémového syra a pažítky vymiešame dip.
Špargľu očistíme a uvaríme, cibuľu, paradajku a kaleráb nakrájame na kolieska a ugrilujeme.
Mlieko privedieme k varu, pridáme za oriešok masla, soľ, a korenie. Za stáleho miešania pridávame polentu a miešame, kým nezvnikne kaša. Vlejeme do formičiek a necháme vychladnúť.
Z mäsovej zmesi vytvarujeme malé fašírky, ktoré opražíme na oleji.
Pustíme sa do hamburgerov. Medzi polentu dáme ugrilovanú zeleninku, mäsko, opäť vrstvu zeleniny, prelejeme dipom a ukončíme opäť polentovou "plackou".
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia