07/10/2015
Milovníci tejto krásne oranžovej jesennej zeleniny si prídu na svoje
25/11/2016
O jednej však tvrdí, že by nemala chýbať v žiadnej kuchyni.
20/05/2015
Skvelá jarná inšpirácia z varešky kuchárov reštaurácie Ako doma!
Ak ste to ešte neskúšali, je rozhodne najvyšší čas to napraviť!
Chystáte párty? S týmito palacinkami budete za hviezdu!
Obsahuje množstvo zdravého rastlinného tuku - môžete ním pri diete smelo nahradiť maslo
V Teleráne pripravili šéfkuchári Ľubo Herko a Rasťo Fech!
Aj keď nie je typickým syrom, vzhľadom a chuťou sa mu veľmi podobá a v niektorých regiónoch má nezastupiteľné miesto hlavne na veľkonočnom stole.
Malé a originálne pohostenie, ktoré poteší, napísal čitateľ Ladislav
Bryndza to je "biele zlato" plné probiotík. Znižuje cholesterol, cukor v krvi a dokonca aj krvný tlak. Tá najzdravšia sa vyrába z nepasterizovaného ovčieho mlieka a patrí ku klasike slovenskej kuchyne.
Určite poznáte ten pocit, keď ste po večeri, ale chcelo by to ešte takzvanú bodku na záver. Namiesto toho, aby ste siahli po čipsoch, alebo slaných orieškoch urobte si túto jednoduchú a rýchlu chuťovku s kozím syrom. Je to určite nielen zdravšia ale aj chutnejšou alternatíva.
Aj keď nie je typickým syrom, vzhľadom a chuťou sa mu veľmi podobá a v niektorých regiónoch má nezastupiteľné miesto hlavne na veľkonočnom stole.
Tip: Pre ozvláštnenie môžeme do hrudky pridať nasekanú pažítku, petržlenovú vňať, či kúsočky farebnej papriky. Aj keď slaná verzia je známejšia, sú oblasti, kde sa pripravuje i na sladko. Vtedy pred varením pridajte do zmesi mlieka a vajíčok štipku soli a polievkovú lyžicu kryštálového cukru.
1 liter plnotučného mlieka
10 vajíčok
soľ a korenie podľa chuti