Zabudol som hesloRegistrácia

Cestoviny (47)

Zoraď podľa:

Domáce cestoviny s dubákovým krémom - Recept od vás pre vás
Recept od vás pre vás :)

Domáce cestoviny majú svoje čaro a sú veľmi ľahké na prípravu.

Tip: Tento druh omáčky si môžete pripraviť aj z čerstvých šampiňónov. Pre výraznejšiu chuť vtedy pridajte do vínového základu polievkovú lyžicu mletých sušených hríbov. V prípade, že nemáte čas alebo chuť na prípravu domácich cestovín, pokojne použite kupované. Čím drsnejšie po povrchu tým lepšie, tie totiž lepšie absorbujú omáčku.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

Na cestoviny:

500 g hladkej múky (polovicu môžeme nahradiť semolinovou múkou) + na podsypávanie
5 celých vajíčok
1 PL oleja
1/2 ČL soli

Na omáčku:

300 g dubákov
2 PL rastlinného oleja
1 väčšiu cibuľu, nakrájanú najemno
150 ml suchého bieleho vína
5 strúčikov popučeného cesnaku
½ ČL soli
¼ ČL čerstvo namletého korenia štyroch farieb
500 ml smotany na varenie (alebo šľahačkovej smotany)
1 PL studeného masla
2 PL nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate

Pracovný postup

Múku preosejeme na pracovnú dosku a do stredu vyhĺbime jamku. Do nej postupne pridávame vajíčka rozmiešané s olejom a soľou a rukami vypracujeme tuhšie vláčne cesto. Vytvarujeme ho do hrudky, zabalíme do fólie a necháme v chlade odpočinúť aspoň pol hodiny.
Potom ho rozdelíme na 3 - 4 časti a na pomúčenej doske každú rozvaľkáme na tenké pláty. Tie už potom rozrežeme do želaných tvarov.
Do hrnca dáme zovrieť väčšie množstvo osolenej vody, Cestoviny v nej varíme len asi 2- 3 minúty.
Pustíme sa do prípravy omáčky. Hríby dôkladne očistíme. Na širokej panvici rozohrejeme olej, speníme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a zalejeme vínom. Necháme vyvariť asi 1/3 objemu.
Pridáme cesnak, soľ, korenie a kuriatka. Spolu všetko dôkladne premiešame a necháme chvíľu podusiť. Nakoniec vlejeme smotanu a keď začne vrieť, odstavíme panvicu zo sporáka.
Zašľaháme maslo, pridáme petržlenovú vňať a celú zmes opatrne premiešame s uvarenými plochými cestovinami.
Zdroj: Beáta Karelová
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia