Zabudol som hesloRegistrácia

Chuťovky (164)

Zoraď podľa:

Rýchle domáce bagety - Recept od vás pre vás / súťaž
Recept od vás pre vás :)

Skúste a uvidíte :-)

Tip: Olej sa dá nahradiť ľubovoľnou masťou, prípadne sa ňom dá opiecť cibuľka a vychladnutá sa zamieša do cesta. Po povrchu podľa ľubovôle môžeme nasypať sezam, rascu, hrubozrnnú soľ a pod.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


8 osôb

350 g hladkej múky
150 g polohrubej múky
1/2 kocky čerstvého droždia ( 20 g)
20 g kryštálového cukru
290 ml vlažnej vody
15 g soli
3 lyžice rastlinného oleja alebo masti

Pracovný postup

Múku vysypeme do misy, v ktorej budeme cesto miesiť a navrch podrvíme droždie. Zasypeme cukrom a pridáme trošku vody. Keď kvások mierne podkysne, pridáme všetky ostatné suroviny a dáme vymiešať do hnetača po dobu 10 minút.
Cesto necháme pri izbovej teplote kysnúť, pokiaľ nezdvojnásobí svoj objem. Potom ho rozdelíme na 3 časti a pomúčenými rukami vytvarujeme bagety. Rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme pod čistou utierkou ešte podkysnúť
Teplotu v rúre nastavíme na 220 °C. Po vyhriatí nastriekame na steny rúry rozpračovacom studenú vodu, ktorá vytvorí jemnú paru. Okamžite vložíme plech s bagetami. Pečieme do zlato hneda.
Hotové necháme chladnúť, najlepšie na mriežke. Predídeme tak spareniu spodnej kôrky.
Zdroj: Beáta Karelová
FacebookTwitterPinterest

Viac chuťoviek

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia