Zabudol som hesloRegistrácia

Raňajky (148)

Zoraď podľa:

Pošírované vajíčko na celozrnnom toaste - Recept od vás pre vás
Recept od vás pre vás :)

Vajíčka sú skvelou voľbou nielen na raňajky. Navyše takto pripravené chutia fantasticky a na tanieri vyzerajú neodolateľne :-)

Tip: Aby vajíčka vyšli čo najlepšie, mali by mať pred varením izbovú teplotu. Je dobré, ak ich po dovarení na pár sekúnd vložíme do nádoby so studenou vodou. Proces varenia sa tým okamžite zastaví a dlhšie si zachovajú želanú konzistenciu.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

4 celozrnné toasty
100 g listových šalátov podľa chuti ( napr. rukola, polníček, čakanka)
1 PL olivového oleja
šťavu z jedného citróna
1 PL medu
1 ČL hrubozrnnej horčice
4 čerstvé vajíčka1 PL octu
podľa potreby soľ a čerstvo mleté korenie

Pracovný postup

Med, citrón, horčicu a olivový olej poriadne vymiešame a necháme spolu prejsť. Šalát (či už jedného druhu, alebo použijeme zmes) umyjeme, osušíme a premiešame s pripravenou zmesou.
Do širšieho hrnca dáme variť väčšie množstvo vody, do ktorej pridáme ocot. Správna teplota na pošírovanie je medzi 80 a 90 °C. To znamená, že voda nesmie úplne vrieť. Vtedy do nej opatrne vložíme po jednom vajíčka, aby sa nedotýkali. Môžeme si pomôcť tak, že si ich najskôr vyklepneme do šálky, alebo naberačky a takto ich vložíme do hrnca s vodou. Varíme asi 3 minúty. Správne pripravené vajíčka budú mať pekne zatiahnuté a pevné bielky a žĺtky vo vnútri zostanú tekuté. Z vody ich vyberáme dierovanou naberačkou v takom poradí, v akom sme ich vkladali dnu.
Toasty opečieme v hriankovači.
Šalát potom rovnomerne rozdelíme na toasty a nakoniec navrch každého položíme po jednom vajíčku.
Zdroj: Beáta Karelová
FacebookTwitterPinterest

Viac raňajkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia